Μετά την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων

 Αποφύγετε τις πλύσεις ή να ακουμπήσετε την περιοχή της επέμβασης την ίδια μέρα.

Σε μερικές περιπτώσεις θα προβάλλει μέσα από τα ούλα ένα μεταλλικό κολόβωμα επούλωσης .

Αιμορραγία

Συνήθως δεν παρατηρείται αιμορραγία ,παρουσία αίματος ελέγχεται με την τοποθέτηση ενός σπόγγου (γάζα ή μπαμπάκι) στην περιοχή που αιμορραγεί που θα τον δαγκώσετε για 30 λεπτά σταθερά . Εάν η αιμορραγία δεν σταματήσει τηλεφωνείστε για οδηγίες.

Διόγκωση-Οίδημα

Το οίδημα είναι φυσιολογική συνέπεια ενός χειρουργείου . Για να περιορίσετε το οίδημα τοποθετήστε μία παγοκύστη στην περιοχή της επέμβασης ανά 10 λεπτά και για άλλα 10 τις πρώτες 36 ώρες.

Πόνος

Είναι καλύτερα να αρχίσετε τα παυσίπονα πριν φύγει τελείως η τοπική αναισθησία. Για μέτριο πόνο συνιστάται το Brufen 600mg κάθε 12 ώρες , εάν δεν μπορείτε να πάρετε Brufen τότε δύο δισκία Depon 500mg κάθε 4 ώρες είναι συνήθως αρκετά . Σε καμία περίπτωση δεν θα πάρετε κάποια από τις παραπάνω φαρμακευτικές ουσίες εάν είστε αλλεργικοί σε αυτές.

Αντιβιωτικά

Ανάλογα με την περίπτωση θα σας συνταγογραφηθούν τα κατάλληλα για την περίπτωση σας αντιβιοτικά.

Στοματική Υγιεινή

Καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για καλή επούλωση . Το βράδυ μετά την Επέμβαση κάνετε ελαφριά πλύση του στόματος με Χλωρεξιδίνη . Την επομένη κάνετε πλύση μετά το πρωινό και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Σιγουρευτείτε πως κατά την πλύση το διάλυμα παραμένει στο στόμα για 30 δευτερόλεπτα μετά φτύνετε. Κατά την διάρκεια της ημέρας κάνετε πλύσεις ιδιαίτερα μετά τα γεύματα 2-3 φορές την ημέρα με χλιαρό αλατόνερο (μια κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό) . Με το βούρτσισμα να είστε προσεκτικοί ιδιαίτερα στα δόντια που γειτνιάζουν στο χειρουργικό τραύμα.

Κάπνισμα

Μην καπνίσετε τουλάχιστον για δύο εβδομάδες μετά την Επέμβαση. Όπως σας έχει αναλυτικά εξηγηθεί το κάπνισμα αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο αποτυχίας ιδιαίτερα στις περιπτώσεις οστικών μοσχευμάτων και Ανύψωσης του Ιγμορείου Άντρου.

Προσθετικές Αποκαταστάσεις

Μερικές Οδοντοστοιχίες και Ολικές Οδοντοστοιχίες δεν θα πρέπει να τοποθετούνται αμέσως μετά την επέμβαση και τουλάχιστον για δέκα μέρες μετά.